Julgodis - polkanougat!

Ätbart / Permalink / 0

 
 
 
 
Enkel och väldigt god polkanougat!
 
ca 30 st
 
125 g krossad polkagris
250 g nougat

150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
 

Smält nougat och choklad över vattenbad, när allt smält och du rört ihop chokladen och nougaten väl så blandar du ned den krossade polkagrisen. Bred ut massan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.

Skär sedan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock :D

 

 
 

Detta är ett grundrecept på Wienernougat, där jag bytt ut mandelflarn till polkagris, så vill du göra wienernougat så tar du bara 125 gram rostade mandelflarn istället ;)

 

Till top